tisdag 13 oktober 2009

La Tour Eiffel

Vi gick längst med kajen bort mot Eiffeltornet och ställde oss i kön för att ta hissen ända upp. Helen var lite velig men till slut stod vi där uppe alla tre och beundrade den fantastiska utsikten över Paris. Vädret var perfekt med solsken och lagom varmt. Utsikten där uppe var verkligen helt fantastisk. Vi fortsatte bort mot Troccadero och tog lite fina foto medEiffeltornet som bakgrund. Sen blev det en fika pa Cafe Caret medans vi väntade pa George. Han hämtade upp oss i sin Porsche, en modell av typ jeep, och körde till en av de finaste Japanska restaurangerna i Paris. Vi satt som vid en bardisk framför kockens langa steckplatta och sag hur han lagade all mat till oss. George beställde till oss och vi fick inte veta vad i förväg. Det var en upplevelse kan man lungt säga. Först fick vi sallad med stekt kyckling och sen friterade stora räkor som förrätt. Det blev kött och ris med olika sojavarianter att doppa köttet i ochtill detta ett stekt ris med ägg, lök, kött, räkor. Vi lyckades faktiskt äta med pinnar. Till efterrätt blev det stekta bananer med glass och nötter flamberat. Vi hade utsikt över floden Seine och verkligen jättetrevligt. Trots att vi inte förstar Franska har vi roligt tillsammans och George är verkligen en gentleman och vi har blivit väl omhändertagna.
Efter maten akte vi sightseeing i Paris med George som guide runt i Paris och stannade till sist pa Saphora, en stor butik bara med smink, hudvard och parfym. Där blev vi sminkade alla tre sa nu är vi skitsnygga. Nu ska vi ut och äta pa en restaurang, vilken vet vi inte för det ska bli en överraskning. En heldag i Paris och jag har inte gjort av med en krona.

Tyvärr har jag fatt typ magkatarr och har jätteont i magen men jag överlever.

2 kommentarer:

  1. Åh, det låter supertrevligt! Mmmm, god japansk mat - mums! Låter som om ni har en jättetrevlig upplevelse. Njut ordentligt!! :-) Du är så värd det!
    Kram Annett

    SvaraRadera
  2. Låter helt underbart.
    Det är inte utan att man blir lite avis :-D

    Fortsätt nu och njut ordentligt där borta i
    Le France.

    Kramelikram

    SvaraRadera